StoColor Dryonic G

De intelligente gevelverf voor droge gevels in recordtijd

Sto laat zich al jaren inspireren door de natuur. Sterker nog, de natuur is onze leerschool. Een goed voorbeeld is onze intelligente gevelverf: StoColor Dryonic G. Net als de Namibische woestijnkever, heeft deze een hydrofiele-hydrofobe microstructuur. Die zorgt ervoor dat na een regenbui, het water op de gevel snel wordt afgevoerd. Resultaat: een droge gevel in recordtijd!


Hoe een kever ons inspireerde

De Namibische woestijnkever woont in de West-Afrikaanse Namibwoestijn. Om niet uit te drogen, beklimt hij elke ochtend de top van een zandduin. Daar steekt hij zijn rugschild schuin omhoog. De ochtendnevel slaat neer op zijn rug en minuscule waterdruppels rollen richting zijn mond. Eindelijk water!


Wat Sto hieruit leerde: het schild van de kever heeft een slimme structuur. Hydrofiele toppen trekken het water aan, hydrofobe dalen voeren dat water weer af. Zonder die gerichte afvoer zou de woestijnkever niet lang kunnen overleven. Dat principe inspireerde ons en leidde tot de ‘Dryonic technologie’. En tot de intelligente gevelverf StoColor Dryonic G, voor droge gevels in recordtijd.


Download Brochure

dryonic_leaflet

De intelligente gevelverf voor droge gevels in recordtijd.