Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Sto-ProAttika®

Sto-ProAttika®, strakke gevels zonder dakrand

ks architectes sc scprl - Home Colors Afbeelding volledig weergeven

ks architectes sc scprl - Home Colors

Strakke lijnen zijn zeer geliefd in het minimalistische gevelontwerp. Een dakrand is vaak een storend element in de strakke look van de gevel. Een verdoken dakrandprofiel maakt het plaatje compleet in het minimalistisch gevelontwerp. Vandaag biedt Sto een oplossing met het Sto-ProAttika® systeem, profielen voor een verdoken dakrand. We hebben niets aan het toeval overgelaten, het systeem werd uitvoerig getest in projecten en klimaatkamerproeven. Het resultaat, de diverse systeemcomponenten zijn perfect op elkaar afgestemd en garanderen een perfecte naadloze en waterdichte overgang van de gevel naar het dak. Het Sto-ProAttika® systeem werd eveneens getest met het StoTherm Vario systeem bij het WTCB.

Een goede afstemming tussen architect, dakwerker en gevelaannemer is cruciaal.

Uiteraard blijft een goede afstemming tussen de architect, de dakwerker en de gevelaannemer van groot belang, hou alvast rekening met deze twee punten:

1/ Een goede coördinatie tussen de verschillende aannemers

Kort na de installatie van het Sto-ProAttika® systeem dient de dakwerker terug te komen om de bijkomende afdichting te voorzien aan de bovenzijde van het Sto-ProAttika® systeem. De goede coördinatie tussen deze aannemers is essentieel om te vermijden dat water infiltreert in de verdere gevelopbouw.

2/ Bereid de bouwdetails tot in de puntjes voor

Gezien de minimalistische detaillering, dienen de verschillende bouwdetails tot in de puntjes voorbereid te zijn, denken we bijvoorbeeld aan de helling van de dakvlakken, de vlotte afwatering van het regenwater, de waterdichte aansluiting aan opgaande muren,… .

Kies uit een uitgebreid assortiment gevelafwerkingen

zottegem2

Klassieke sierpleister, oneindig veel mogelijkheden

Sierpleister is een klassieker waarmee je geveldesign steeds opnieuw kan heruitvinden. De sierpleisters van Sto vervullen elke wens: van de klassieke korrel- en gerilde pleisters tot veelzijdige modelleerpleisters in een brede waaier van korrelgroottes en kleuren.

21476

StoSignature, uw handtekening in gevelbekleding

StoSignature maakt het mogelijk geveloppervlakken af te werken met beproefde en geteste technieken. Een gevel met echte designallures of speciale effecten is nu binnen handbereik. Dankzij de ontwerpflexibiliteit van StoSignature kan je uw eigen identiteit in het ontwerp kwijt.

35227571_985580464929374_6941109755305787392_n_small

StoBrick, keramische steenstrippen. De authentieke reconstructie van baksteen

Een gevelbekleding met steenstrippen kan je visueel niet onderscheiden van een gevel die is opgebouwd met traditionele bakstenen. Steenstrippen danken hun esthetische meerwaarde onder andere aan de quasi ongelimiteerde ontwerpmogelijkheden. De steenstrippen zijn makkelijk te combineren met andere gevelelementen zoals Sto-sierpleister of StoDeco profielen.

Vraag je technische info

Technical Service Center

Technical Service Center 

Freddy Mugisha & Els Desmedt

Tel.: +32 (0)2 568 09 49

Download de detailtekeningen

Naar de detailtekeningen

Meer Sto news

Dossier architectura

Gevelpleister onmiddellijk schilderen met intelligente gevelverf: extra bescherming en esthetische meerwaarde.

Architect Philippe Desmet van architectenbureau Desmet & Lammens en gevelexpert Claudio Renzi geloven allebei sterk in de meerwaarde van een gevelpleister onmiddellijk na plaatsing te overschilderen met een intelligente gevelverf.

Nieuwe brandwet onder de loep. Hoe zit het met gevelisolatie?

Als architect houdt u nu al best rekening met de toekomstige normen.

De dramatische gebeurtenis in de Grenfell Tower in 2017 heeft diepe sporen nagelaten. Brandveiligheid werd letterlijk een ‘hot item’ in de bouwsector en de normen inzake brandveiligheid voor gevels werden grondig herbekeken. Aannemers, architecten en andere bouwprofessionals hebben hier dan ook geregeld vragen over.

Webinar

Klaar voor de isolatienormen van 2021?

Verbouwplannen? Kom alles te weten over isolatie en hernieuwbare energie in onderstaand webinar, in samenwerking met Batibouw. Minister van Wonen, Matthias Diependaele schetst het wettelijk kader en vindt de webinar alvast “een schot in de roos!”. Wij nemen het woord als expert in gevelisolatie en geven concrete tips en advies voor elk renovatieproject.