Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

StoColor X-black

StoColor X-black: gevelverf als hitteschild

Het buitengevelisolatiesysteem StoTherm Classic® wordt al meer dan 50 jaar toegepast. En hoe! Intussen zit het verwerkt in meer dan 100 miljoen vierkante meter gevel. Sto blijft dit systeem verder verbeteren. Neem nu de warmte-reflecterende gevelverf StoColor X-black. Die beschermt buitengevel extra tegen de invloed van zonlicht.


Er is veel vraag naar donkere verf voor gevels. Vroeger week men dan noodgedwongen uit naar een mineraal systeem. Maar dankzij de NIR-technologie (Near Infrared Reflection) van StoColor X-black kan donkere verf ook toegepast worden op gevels die geïsoleerd zijn met polystyreen (EPS).


Huizen met donkere gevels kunnen enorm opwarmen door de zon. Dit zelfs tot temperaturen van meer dan 80°C. Dat is vooral een probleem bij gevels die geïsoleerd zijn met polystyreen. Wordt zo’n gevel regelmatig warmer dan 70°C, dan de isolatie- en pleisterlaag beschadigd raken.


Donkere kleuren op EPS-isolatie, het kan!

Met de matzwarte gevelverf StoColor X-black blijft de temperatuur van de gevel onder de 70°C. De speciale NIR-pigmenten reflecteren het zonlicht in het onzichtbare, infrarood-nabije gebied. Vergeleken met normale gevelverf ligt de oppervlaktetemperatuur maar liefst 15 tot 20% lager.


StoColor X-black is gebaseerd op pure acrylaat en zorgt daardoor voor een uitstekende hechting. StoColor X-black levert duurzame, intense kleuren op. De gevelverf is geschikt voor nieuwbouw en renovatie en is verkrijgbaar in alle kleurtinten van het StoColor-systeem.


iQ - Intelligente gevelverven

Beter, slimmer, functioneler én gericht op de toekomst. Dankzij speciale vulstoffen en innovatieve recepturen zijn de iQ-gevelverven van Sto uniek in hun soort. Sto haalt inspiratie uit de natuur om zijn functionele oplossingen te ontwikkelen en te produceren. Die oplossingen bieden vaak belangrijke verbeteringen ten opzichte van conventionele producten.


De belangrijkste eigenschappen van StoColor X-black

  • Warmte-reflecterende acrylaat gevelverf met NIR-technologie (Near Infrared Reflection)
  • Een 20% lagere oppervlaktetemperatuur (vergeleken met conventionele gevelverven)
  • Piektemperatuur door zonne-opwarming blijft onder de 70°C
  • Leverbaar in alle kleuren van het StoColor-systeem, andere kleuren mogelijk op aanvraag
  • Kan ook gebruikt worden bij renovatie van de buitengevelisolatie en op monolithische bouwconstructies
  • Door het hoge dekkende vermogen hoeft de gekleurde grondverf niet voorzien te zijn van NIR-technologie
  • In combinatie met het StoTherm Classic®-systeem ook helderheidswaarden <10 mogelijk