Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

News

bim_2

BIM-bibliotheek - 1-sep-2020

StoTherm Vario met harde bekleding in BIM.

Het isolatiesysteem StoTherm Vario met harde bekleding werd onlangs toegevoegd aan onze BIM-bibliotheek. Zo heeft u als architect steeds de laatste digitale versie van het model beschikbaar.Dankzij het isolatiesysteem StoTherm Vario en een uitgebreid assortiment harde bekleding zijn de geveldesign mogelijkheden onuitputtelijk.

okay_amougies__small_

StoColor Photosan - 1-sep-2020

Gevelexpert Sto en winkelketen OKay slaan handen in elkaar voor luchtzuiverende gevel.

In 2018 besloot Colruyt Group om een groot aantal OKay-buurtsupermarkten duurzaam te renoveren. Voor hun gevels koos Colruyt Group voor de luchtzuiverende gevelverf StoColor Photosan. De OKay-buurtsupermarkten zijn gelegen in dorps- of stadskernen, waardoor de luchtzuiverende gevelverf StoColor Photosan er effectief de luchtverontreiniging veroorzaakt door lokale emissies kan helpen neutraliseren.

20200610_153007__small_

Sto Coatings - 26-jun-2020

Performant vloersysteem voor parking Blauwe Boulevard.

De kanaalkom in Hasselt ondergaat een ware metamorfose. Binnenkort zal Blauwe Boulevard een nieuw stadsdeel vormen dat snel aansluit naar de binnenstad. De nieuwe ondergrondse parking met dezelfde naam maakt daar deel van uit. Aangezien die een hoog gebruiksintensiteit heeft, werd voor een beproefde Sto-systeemoplossing gekozen.

lotuseffect

Het geheim achter zelfreinigende gevels. - 19-mei-2020

Natuurlijk zelfreinigingseffect: vuil parelt samen met de regen van de gevel af.

Het zelfreinigende vermogen van StoColor Lotusan® G, de regendruppels nemen het vuil probleemloos mee. Hierdoor blijft de gevel langer proper en dus langer mooi in vergelijking met een traditionele gevel.

covid_1

Update #5 (30/04/2020) : maatregelen ivm Coronavirus - 16-mrt-2020

Vorige week vrijdag 24 april 2020 heeft de veiligheidsraad een versoepeling van de maatregelen aangekondigd. Vanaf 4 mei kunnen we samen terug aan de slag! Zo zullen onze StoShops in Asse en Luik hun deuren terug openen en is ons volledig commercieel team bereikbaar met een aangepaste werkplanning.

dsc_0025__small_

Nu ook StoShop in Luik - 5-feb-2020

Opening nieuwe StoShop 03/03 in Herstal

Naast de bestaande StoShop in Asse, opent Sto nu een gloednieuwe tweede shop in Herstal, Luik waar de professional uit de regio, bestellingen kan ophalen en de verschillende Sto-oplossingen kan ontdekken.

21476

StoSignature - 6-jan-2020

Realiseer een uniek gevelontwerp vanuit één systeem.

StoSignature combineert Sto’s technologische, beproefde afwerkingen met uitvoeringstechnieken om van gevels een toonbeeld van individualiteit in design te maken. Elke gevel kan een unieke signatuur hebben. De texturen variëren van fijn tot ruw en lineair. Technieken en kleureffecten scheppen oppervlaktepatronen zoals beton-, hout-, steen- en metallook.

decoster_vermeiren

Het bureau Vermeiren - De Coster Architecten, één van de voorlopers van StoSignature - 25-nov-2019

Hoe de gevel een handelsmerk werd

Enkele jaren geleden toverde het architectenbureau Vermeiren - De Coster Architecten een bouwvallig hoekpand om tot een compacte, stedelijke woontoren met kantoorruimte. Johan De Coster en Lieve Vermeiren wilden vooral geen steriele of vlakke afwerking maar een gevel met karakter, reliëf en detaillering.

NIEUW: StoAdditiv QS voor gevelverven - 18-okt-2019

Wenst u kant-en-klare gevelverf voor het koude en natte seizoen?

Met QS StoAdditiv blijven stukadoors en schilders cool wanneer het weer verandert. StoAdditiv QS vereenvoudigt uw werfplanning en logistiek omdat het snel en gemakkelijk kan worden toegevoegd aan bestaande gevelverven wanneer het echt nodig is.

logodagafwerking

Dag van de afwerking - 23-sep-2019

Dé vakbeurs en het netwerkevent voor alle professionals uit de afwerkingssector!

Kom ons bezoeken dinsdag 26 november op stand 70 -79 en maak kennis met ons uitgebreid productgamma (gevelisolatiesystemen, sierpleisters, kaleien, harde gevelbekledingen, gevelverven, vloercoatings en betonsherstellingssystemen).

potager_1

Façade Story - 19-sep-2019

Ioan Ungureanu creëert een veelzijdige gevelafwerking. Met succes!

Hoe realiseert Ioan Ungureanu van Sebimat een gevel met sierpleister en steenstrippen ? Ontdek het verhaal.

reginald_schellen

In de praktijk: StoLotusan Color G - 11-jun-2019

Architect Reginald Schellen over StoColor Lotusan G gevelverf

Bionische intelligente gevelverven worden wereldwijd gebruikt om sierpleister optimaal te beschermen, te onderhouden en voor extra uitstraling te zorgen. Architectenbureau Schellen Architecten deed een beroep op de StoColor Lotusan G gevelverf om de sierpleister van een BEN-villa in Wemmel te overschilderen.

stosignature_1

StoSignature - 15-mei-2019

Speel met patronen, wissel af met kleuren en voeg er een effect aan toe.

Nieuwe technieken en materialen creëren kansen om de duurzaamheid van gebouwen te verbeteren. Realiseer een uniek gevelontwerp vanuit één gevelisolatiesysteem, speel met patronen, wissel af met kleuren, combineer materialen en voeg er een effect aan toe. Sto biedt architecten ontwerpvrijheid naast de wetenschap dat de techniek achter de gevel aan de hoogste eisen voldoet.

hoekpand_anwterpen

Op zoek naar een weekendactiviteit? - 2-mei-2019

Bezoek zondag 5 mei dit hoekpand in Antwerpen op renovatiedag!

De naisolatie en gevelafwerking werd gedaan met een Sto gevelisolatiesysteem!

banner_stoxblack

StoColor X-black - 25-apr-2019

Intelligente verf voor donkere gevels

Al eens aan een donkere gevelkleur voor je woning gedacht? Dankzij StoColor X-black vallen praktisch alle beperkingen inzake kleur weg. De verf op basis van zuiver acrylaat is in alle tinten van het StoColor-systeem verkrijgbaar en op verzoek ook in talrijke andere kleuren.

2013_4063_sociale_woonwijk_venning_kortrijk__c__gerald_van_rafelghem__28_

Van getto naar eco - 4-mrt-2019

Eco-Life Venning in Kortrijk gaat voor een CO²–neutrale, nulenergiewijk

In de Venning kregen 196 gezinnen een nieuwe, architecturaal hoogwaardige en passieve woning ter beschikking. Venning was ook een pilootproject voor het Europese project ECO-Life.

home_newsdscf3404_small

Licht en ruimte heersen in deze hedendaagse BEN villa - 4-mrt-2019

Voor een strakke en vaak minimalistische architectuur leent crepi zich uitstekend.

Sierpleister of crepi en bij uitbreiding alle gevelisolatiesystemen vinden hun oorsprong in Duitsland. Sto heeft in België altijd een voortrekkersrol gespeeld.

stophotosan

Wij hebben allemaal schone lucht nodig. - 19-nov-2018

Dit is mogelijk dankzij de gepatenteerde VLC Technology.

De unieke gevelafwerking StoColor Photosan doet actief iets tegen milieubelasting: deze oppervlakactieve verf vermindert effectief de vorming van fijn stof en vermindert automatisch stickstofoxiden en ozon.

appartementen_stropstraat_gent_3

Onze nieuwe StoBrick website - 5-sep-2018

Het assortiment en de technische info in één oogopslag!

De nieuwe website bundelt alle informatie rond een totaaloplossing met StoBrick: de traditionele gevelafwerking met baksteen look - in combinatie met het hoogwaardige gevelisolatiesysteem van Sto.

vacature

We are hiring! - 7-aug-2018

Technisch commercieel afgevaardigde (m/v) regio Namen & Luxemburg

sto_gti_londerzeel_dennis_de_smet_005

Eerste passiefschool - 30-jul-2018

Technische school Londerzeel

Met zijn opvallende lijnen, is de technische school op architecturaal vlak een echte eye-catcher en dankzij de kwalitatieve isolatie is dit de eerste passieve school in België.

16646

Een slanke oplossing voor optimale isolatie. - 20-feb-2018

StoTherm Resol

Vandaag telt niet enkel het esthetische aspect van een ontwerp het moet ook energiezuinig zijn. Maar in de praktijk worden jullie hierin wel eens belemmerd door de beperkte beschikbare buiten isolatieruimte of willen jullie bij nieuwbouw meer bewoonbare oppervlakte overhouden!