Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Scholengebouw, Londerzeel (BE)

Project

Scholengebouw

Architect

Teema architecten bvba

Producten

StoTherm Vario met StoBrick

Het architectenbureau Teema Architecten creëerde in 2014 de allereerste passiefschool van ons land, in het kader van het project Scholen van Morgen.

Een uitdagende leerschool.

Een groot gebouw creëren en zoveel mogelijk buitenruimte overhouden brengt heel wat uitdagingen met zich mee. De eerste grote opgave is om voldoende klaslokalen, werkplaatsen, een labo, een grote sportzaal (685 m²), een refter, een open leercentrum, kantoren en technische ruimtes te voorzien op een oppervlakte van 4 400 m². Tijdens de uitwerking van de plannen botste de architect ook op enkele andere uitdagingen. Een modern, speels, bakstenen passiefgebouw binnen een bepaald budget optrekken was namelijk geen sinecure. Zeker omdat het budget niet berekend was op het complex metselwerk en de dikte van de isolatie.

StoBrick als bouwsteen voor de school van morgen.

De geknipte oplossing voor deze uitdaging? Ons gevelsysteem StoTherm Vario in combinatie met StoBrick. De architect creëerde met onze producten een boeiend lijnenspel in verschillende structuren, maten en oriënteringen. Bovendien voldoet de doorgedreven gevelisolatie ook meteen aan alle passiefbouwprincipes die de Belgische richtlijnen voorschrijven.

Een unieke gevel.

Dé eyecatcher van deze passiefschool is de unieke en vooral indrukwekkende gevel. De speelse patronen die deze façade kenmerken ontmoeten elkaar in een oranjerood geschilderd decoprofiel.

Waar veel voordelen achter schuilen.

Toch is de gevel niet het enige pluspunt van het Gemeentelijk Technisch Instituut. Tijdens de opbouw werd ook rekening gehouden met het milieu en de energiefactuur van de school. Onnodig energieverbruik is dan ook voltooid verleden tijd.

Eerste passieve school in België

sto_gti_londerzeel_dennis_de_smet_005