Terug

Sociale woonwijk Eco-Life Venning, Kortrijk (BE)

Project

Sociale woonwijk Eco-Life Venning

Productie

Eco-Life Venning

Architect

Buri II & Archi+ I

Uitvoering

Faderi

Bouwbedrijf

Goedkope woning

Producten

StoTherm Classic

Foto's

Gerald Van Rafelghem

De sociale huisvestingsmaatschappij ‘De Goedkope Woning’ uit Kortrijk waardeerde met de steun van Europa de verouderde wijk ‘Venning’ op tot een passieve en energievriendelijke woonwijk bestaande uit 70 appartementen en 12 kangoeroewoningen. Na de opwaardering van deze woonwijk zal Venning zo’n X gezinnen en families huisvesten in energievriendelijke woningen en appartementen.

Er werd resoluut gekozen voor een volledig nieuwe aanpak: Venning moet een leefbare wijk worden met gezonde woningen met een drastisch lager energieverbruik en zeer beperkte onderhoudskosten. De sociale huisvestingsmaatschappij kreeg erkenning voor zijn ambitieus renovatieproject en kreeg steun vanuit de Europese Unie. In 2009 werden Europese Concertosubsidies voor energiezuinig bouwen toegekend aan de CO2-Neutrale Wijk Venning. Het project onderscheidde zich van alle internationale inzendingen en rijfde zo de Europese steun binnen.

In het Venning project werd Sto geselecteerd als leverancier van de gevelisolatiesystemen. Er werd gekozen voor een ETICS gevelisolatie-systeem: StoTherm Classic 240 mm Top32 (Lambda 0,032W/mK).

“Energieduurzaamheid één van de kernwaarden van Sto”, zegt Gino Gailliaert, algemeen directeur van Sto België. “Sto is dan ook erg enthousiast dat het kan meewerken aan het bouwen van een Europees prestigeproject in duurzaam

wonen. Het project Venning uit Kortrijk is een zeer goed voorbeeld van hoe we als maatschappij onze CO2-voetafdruk drastisch kunnen verminderen.”