Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

OKay-buurtsupermarkten , (BE)

Project

OKay-buurtsupermarkten

Productie

OKay-buurtsupermarkten

Uitvoering

Verfgroothandel Troubleyn - Woutim paintworks

Bouwbedrijf

Colruyt Group

Producten

StoColor Photosan

Foto's

Sto

In 2018 besloot Colruyt Group om een groot aantal OKay-buurtsupermarkten duurzaam te renoveren. Voor hun gevels koos Colruyt Group voor de luchtzuiverende gevelverf StoColor Photosan. De OKay-buurtsupermarkten zijn gelegen in dorps- of stadskernen, waardoor de luchtzuiverende gevelverf StoColor Photosan er effectief de luchtverontreiniging veroorzaakt door lokale emissies kan helpen neutraliseren. In de steden is het autoverkeer verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen. Die broeikasgassen zorgen voor luchtvervuiling en tasten de gezondheid van de inwoners aan.

Eerste grootschalig Belgisch project: 10.000 m² gevels van OKay-buurtsupermarktketen

De primeur van het eerste grootschalig Belgisch project met de luchtzuiverende gevelverf StoColor Photosan is voor de OKay-buurtsupermarkten. Tal van winkels over het hele land in Namen, Waals-Brabant, Henegouwen, West- en Oost- Vlaanderen, Antwerpen, Luik en Limburg maken deel uit van het project. Maar liefst 10.000 m² wordt voorzien van een luchtzuiverende verflaag StoColor Photosan. De gevels van 36 OKay-buurtsupermarkten (5.000m²) kregen in 2019 een luchtzuiverende verflaag, in 2020 volgen 40 overige filialen (5.000m²) van het grootwarenhuisketen. De uitrol is gestart op 4 juli 2019. Als we de resultaten van het onderzoek herleiden tot de OKay-case, kunnen we ervan uitgaan dat een geveloppervlak van 10.000 m² de schadelijke stoffen van ongeveer 1.000.000 km (Euro-6 dieselmotor) uitstoot neutraliseert.

Maatschappelijke functie van de gevels

De gevels van de vernieuwde OKay-buurtsupermarktketen scoren niet enkel op esthetisch vlak maar hebben ook een maatschappelijke functie, de verf zuivert de lucht van de leefomgeving.

Ook verfgroothandel Troubleyn trekt de groene lijn

Sinds verschillende jaren is verfgroothandel Troubleyn een vaste leverancier van Colruyt Group. Al tijdens de eerste ontmoeting was het keyword van Colruyt Group ‘duurzaamheid’. In die verdere evolutie ging Colruyt Group nog een stap verder. De verfgroothandel kreeg de vraag om naar een duurzaam product te zoeken dat ook een positief impact heeft op het milieu. Hiervoor werd de gevelverf StoColor Photosan aangeprezen.

“Duurzaamheid is een populair thema maar in onze branche is het in anno 2020 nog steeds een nichemarkt. Er bestaan tal van kwalitatieve producten helaas zijn ze nog niet zo gekend bij het grote publiek. Ook al ben ik ervan overtuigd dat het op lange termijn ook in de verfbranche de norm zal worden. Het gaat niet enkel meer over de prijs maar over de duurzaamheidsvisie in het volledige proces van producent tot uitvoerder. Om de groene gedachte kracht bij te zetten, kiezen wij bewust voor partners op dat gebied. Van verfleverancier Sto tot de uitvoerder Woutim paintworks.” Aldus Peter Troubleyn, zaakvoerder.

Schilderklus in een mum van tijd afgerond

Vanaf juli 2019 ging Woutim paintworks aan de slag om de bestaande gele sierpleistergevels van de OKay winkels te overschilderen met een witte verflaag (RAL 9016) van StoPhotosan. Dankzij de hoge dekkingskracht van de gevelverf StoPhotosan waren er slechts twee verflagen nodig. Met een tempo van gemiddeld 2 winkels per dag zouden in totaal 76 filialen tegen eind september 2020 met een luchtzuiverende verflaag StoColor Photosan voorzien zijn.

StoPhotosan NOX

Deze oppervlakactieve verf vermindert effectief de vorming van fijn stof en vermindert automatisch stickstofoxiden en ozon

Film | 1:06

Laat u adviseren

Pascal  Facchini

Pascal  Facchini

Key Account Manager Zuid & Brussel

Mobiel: 0494/53.01.82

Werner  Raes

Werner  Raes

Key Account Manager Noord

Mobiel: 0472/17.10.36

Productzoeker