Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Equita Construction, Amay (BE)

Project

Equita Construction

Architect

Thierry Sherrington en Arne Fritzlar van DSH

Bouwbedrijf

Equita Construction

Producten

StoTherm Vario - StoLotusan® K

Foto's

Equita Construction

De grootste gecertificeerde en gepubliceerde passiefwoningvan Europa staat in België … mede dankzij de gevelisolatiesystemen van Sto!


Verborgen in de bossen van Amay vindt u een prachtig unicum: de grootste passieve ééngezinswoning van Europa. Dit proefproject is niet alleen het resultaat van een doorgedreven passie voor design, maar ook van vooruitstrevende technische en economische experimenten.

Toen Myriam en Bruno op zoek gingen naar een woning die zowel een leefgedeelte als een audiovisueel atelier kon huisvesten, viel hun oog op een bouwterrein van 51 bij 58 meter. Samen met hun architecten, Thierry Sherrington en Arne Fritzlar van DSH, bouwden ze uiteindelijk een prachtig modern huis van maar liefst 688 m2, geïnspireerd door de Californische villa’s met grote glaspartijen. Een passiefwoning bouwen voor de prijs van een traditioneel huis, het kan dus echt ... met de juiste materialen en technieken.


Al snel moesten ze zich de volgende vraag stellen: “Hoe kunnen we zo’n grote oppervlakte verwarmen zonder van de EPB-norm af te wijken?” De inschatting die de architecten maakten voor de verwarmingsvraag was namelijk om van achterover te vallen: maar liefst 4000 liter stookolie per jaar. Gelukkig konden ze rekenen op Sto. Dankzij ons StoTherm Vario isolatiesysteem konden ze de standaard voor passiefwoningen, oftewel het equivalent van 700 liter in brandstof bereiken. Daarna werd de woning afgewerkt met het revolutionaire gevelpleister StoLotusan®. Het ging zelfs zo ver dat Myriam en Bruno in 2018 het passiefcertificaat van het PMP (plate-forme maison passive) wisten binnen te halen.


Een passiefwoning van 688 m² volgens de EPB-standaard, een haalbare kaart!

Met de hulp van doorgewinterde architecten en slimme producten kan iedereen dus een grote passiefwoning volgens de EPB-normen plaatsen! Equita Construction, het sleutel-op-de-deurbedrijf dat Myriam creëerde gebaseerd op alle experimenten in Amay, is er het perfecte bewijs van.

Equita Construction

logo_equita_small

Een passief huis voor iedereen